Tohtotýždňový príspevok bude veľmi krátky, nakoľko je to mesiac dozadu, čo toto
píšem, jednak nemám poznámky.
Viac-menej sme sa všetci štyria sústredili na
prípravu dovolenkových plánov. Chalani riešli hostely a prepočítavali cesty.
Boris študoval turistickú príručku Kanada, kde chcel načerpať inšpiráciu.
Ja som strávil volno v obchodoch, kde som
dokupoval posledné veci patriace na letnú dovolenku a ktoré som si
nedoniesol. Takže som domov išiel ovešaný nákupnými taškami (šiltovka, krémy na
opaľovanie, žabky, kraťasy, nejaké tričká) a akoinak som si dal fastfood
hamburger, aby som išiel s davom!
Tento týždeň sme ešte s Mišiakom navštívili
solárko. Cieľom bolo podporiť tvorbu
pigmentu a zamedziť, aby sme prvý deň nezhoreli ako fakle. Bolo by mojou
osobnou prehrou a hanbou, keby som nemohol ísť kvôli spáleniu k vode,
resp. nosiť do mora tričko. Obaja sme si dali kombináciu 20 minút, ktoré sme si
rozložili na 4 opaľovania a toto bol veľmi dobrý a dôležitý krok k peknému
opáleniu. Cena 70 CAD (vrátane krémov, gélov a ochrany očí).
Musím sa však pochváliť, že sa mi darí vstávať
v normálne hodiny, kedy doobedie využijem produktívnejšie ako iba
raňajkami! Pohol som s ruštinou, viac vecí stíham, čítam články, takže
verím, že mi to vydrží čo najdlhšie.
Biznis v práci sa pomaly hýbe vpred. O reštaurácii
sa vyjadrujú aj novinári pozitívne a sme hodnotení ako jedna z najlepších
nových reštaurácii za rok 2014 v Calgary, čomu nasvedčujú aj víkendy, kedy
sme od pol šiestej do deviatej beznádejne plní a makáme na plné obrátky.
Dni keď je teplo (10+ stupňov) okamžite využívajú na frekventovaných uliciach
všetky podniky a otvárajú terasy, ktoré sú (pokiaľ svieti slnko) do
posledného miesta plné zákazníkov.
Z môjho kulinárskeho klobúka som tento
týždeň vytiahol prekvapivo dobrý improvizovaný recept – krevety s vínom na
zelenine (kápia, cukina, jarná cibuľka) a fakt som si pochutnal. Miška mala veľkú chuť na bravčové na rozmaríne
(špikované cesnakom a zabalené v slanine), tak varila aj ona a podarilo
sa. So zemiakovou kašou sme sa slušne natlačili a nepribrali ani gram.
Sečko!
Miškine bravčové na rozmaríne |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára