pondelok 8. júna 2015

30 týždeň v Calgary (6.4.-12.4.2015) Grizzly Peak Trail

Dobrodružstvo v Kanade sa nám prehuplo do dalšieho mesiaca. Apríl sme privítali presne aprílovo, snehom. V pondelok som si hovoril, že sneží už tretí deň, samozrejme s prestávkami a sneh sa už nerdží, takže bolo iba mokro.

Počas mojich voľných dní sa robiť moc toho veľa nedalo, navyše nám počasie pravidelne kazí víkendy, takže tešiť sa na veľa vecí nedalo. Napriek tomu nám doma bolo dlho, takže sme sa v nedeľu ráno rozhodli pre skúšku vyraziť na nejaký ten trail a uvidíme, čo nám príroda nadelí.

Výber padol tentokrát asi hodinu a pol vzdialému Grizzly Peak, kde má byť asi 3 hodinový prudký výstup s krásnym výhľadom na celé okolie. Ráno sme teda vyrazili, no už po pár minútach nás nepríjemne prekvapili poklesy teplôt a ojedinelé sneženie. O X kilomotreov dalej bola už cesta pod pár centimetrami snehu. Husté snežienie pokračovalo a neprestávalo. Nájsť začiatok trailu bol aj podľa internetu a skúsenosti ťažko nájditeľný, takže sme sa otočili a našli sme ho až cestou spať. Ako dostatočný dôkaz nám poslúžila malá pyramída pri jeho začiatku, čo je ľudský zásah a vedeli sme teda ktorým smerom sa vydať. Trail prešiel do stúpania a po niekoľko sto metroch sme sa rozhodli, že Grizzly peak dnes nepokoríme. Sneženie síce ustalo, no na ceste bola riedka vrtsva snehu. Cesta nahor bola "dláždená" malými kameňmi, ktoré spolu so snehom vytvorili nebezpečný šmykľavý povrch. Rozhodnutie nepokračovať padlo aj na základe bezpečnosti, o ktorej sme neboli presvedčení.

Cestou späť do Calgary sme uvidieli niekoľko aút na malom parkovisku. Grizzly peak odolal, no naprádzno sme sa domov vrátiť nechceli. Zbežne sme pozreli mapu a od parkoviska sme boli k najbližšiemu zaujímavemu bodu vzdialení asi 6,5 km. Sledovali sme trail no na koniec sme sa nedostali, nevedeli sme ako sme blízko ku cieľu a časť skupiny sa chcela vrátiť, nakoľko plán bol byť v Calgary v normálnom čase. V strede lesa sme sa otočili a zamierili naspäť k autu.

Pripíjam aspoň niekoľko fotografii zo zasneženého Grizzly peak-u a zamrznutých vodopádov, ktoré sme počas druhého trailu z diaľky videli.

Začiatok trailu


Zasnežená hora, ktrej vrchol mal byť našim cieľom


Grizzly nas tentokrát pokoril. My sme mu však sľúbili, že po náraste teplôt túto horu zdoláme a sľub plánujeme počas letných mesiacov splniť!

zamrznutý vodopád v diaľke


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára