Dostupnosť a dopyt sa ukázal a už
druhý deň, v utorok doobeda, som mal dohodnuté tri pracovné pohovory. Prvý
bol hneď v utorok v talianskej reštaurácii Bocce. O tretej som
bol v reštaurácii s vytlačeným CV za stolom so šéfkuchárom Grantom
Parrym a bavili sme sa o práci. Bocce je asi 25 minút cesty pešo od
domu, takže vzdialenosť mi vyhovovala. Pohovor dopadol na oko dobre
a šéfkuchár Grant ma ihneď zavolal na skúšku/prvý pracovný deň, pozrel do
papierov a v piatok poobede o štvrtej som mal naklusať do
kuchyne. Paráda. Boris mal v tento deň tiež pracovný pohovor (office job), v centre. Z bytu odchádzal vyfešákovaný a oholený, u neho nezvyk, no tak sa finančného a hospodárskeho analytika patrí! Z pohovoru sa vrátil so zmiešanými pocitmi, nakoľko by ho hneď vzali, no kardinálnym problémom boli jeho (iba) ročné víza. O pár dní im písal o možnostiach ako tu môže ostať dlhšie, uvidíme ako dopadne. Ja, natešený som urobil na večeru dva mega steaky (spolu mali kilo) + k nim "šopský šalát", aby sme ochutnali kanadskú hovädzinu. Bola prvotriedna a Miške chutilo, takže som so sebou spokojný! Nehehe.
Druhý pohovor bol v stredu s managerkou rodinnej reštaurácie White
Spot, Luciou. Pekný podnik, Lucia mi dala vyplniť žiadosť a mali sme
plodnú debatu. Lucia mi vysvetlila fungovanie White Spot-u, a primárne zameranie reštaurácie na rodiny
s deťmi. V Calgary je však treba počítať so vzdialenosťou
a takmer neexistenciu nočných spojov. Z domu do White Spotu mi to
trvalo niečo vyše hodiny a to linky išli pravidelne. Čo v prípade, ak mi ujde posledný nočný vlak? Taxík?
Lucia ma ihneď prijala s nástupom ďalší týždeň a sľúbila, že pre tých
čo cestujú urobí schedule (rozvrh prác) tak, aby vlak stíhali.
Po príchode ďalší telefonát od managerky
kuchyne v steakhouse The Keg, takže cesta opačným smerom na pohovor. The Keg je veľmi pekná, už etablovaná reštaurácia na vyššej úrovni. Uvítala ma hostestka v čiernom kostýme,
Nick (človek pracujúci v Keg)mi dal vyplniť dotazník a následne som
mal pohovor s Aliciou, managerkou kuchyne, čo bola mladá usmievavá babena
v čiernom ronde. Dobre sme pokecali a odkázala ma na druhý deň
(2.kolo pohovoru), tentokrát som sa mal stretnúť s Davonom, managerom
podniku. Pohovor však dopadol veľmi pozitívne, Alicii som sa páčil a priamo
mi povedala, že ma chce do tímu.
V stredu sa mi medzi pohovormi podarilo vybaviť a zariadiť TV aj internet, technik bol u nás trikrát, niečo bolo so vzdialeným prístupm na router, no všetko sa spravilo a sme úspečne zapojení, ako spieva Vratko z Iné Kafe. Som proste mega šikovná hviezda!
Štvrtok. O desiatej ma čakal ďalší
pohovor, tentokrát so šéfkuchárom Andrew-om z high end (drahšej a luxusnejšej reštaurácie) steakhousu Hy’s steakhouse and cocktail bar.
Stretli sme sa v nákupnom centre, pretože reštauácia
sa „vytvára“. Teda podnik bude úplne nový, robotníci momentálne pracujú na jeho
dokončení. Šéf bol veľmi príjemný a priamo mi povedal, že má ľudí s viac
skúsenosťami, takže budem pracovať na studenej kuchyni - predjedlá a dezerty a okamžite mi dal pracovnú ponuku. Výhodou tejto ponuky je najlepší plat
(o dolár viac na hodinu oproti ostatným ponukám), práca v úplne novom
podniku, ihneď na jeho začiatku, dve nové kuchyne, jediný steakhouse svojej
značky v meste a lokalita. Steakhouse bude v samotnom srdci centra,
na 8 Avenue, v pešej zóne. Táto ponuka sa mi zdá najlepšia, no otvorenie
reštaurácie je naplánované na november a priamo závisí od dokončenia robotníkmi, takže presný deň nevie nikto.
Druhý pohovor v The Keg som mal o tretej. Davon, manager, príjemný chlap ma uvítal, diskutovali sme o mne, o podniku a okamžite ma prijal s nástupom ďalší týždeň. Skvelé Pištík. Mohol som sa rozhodnúť kam chcem ísť.
V piatok ma ako posledného čakal prvý
pracovný deň. Všetci ostatní pekne makali a zarábali ťažké doláre. O štvrtej som mal nástup v Bocce a čakal
ma predĺžený víkend, keďže v pondelok 13teho mali Kanaďania deň
vďakyvzdania (sviatok), takže som nevedel aký nápor ľudí mám očakávať. Doobeda som
napísal do White spotu a oznámil im, že nenastúpim.
Prvý deň v práci vôbec
nebol zlý, vzal si ma na starosti Adam, milý chlapčisko, ktorý so šéfkuchárom
Grantom pracuje od svojich 18tich, takže už 7 rokov a v Bocce je
Grantov zástupca, tzv. sous chef. Mojim prvým stanoviskom sa stali šaláty,
dezerty a antipasti. Ponúkame 5 druhov šalátov, 4 druhy dezertov a antipasti,
čo prestavuje dosku s nakrájanou salámou, prosciuttom a šunkou,
sušenými figami, mandlami a ďalšími dvomi druhmi orieškov, ktorých názvy
si nepamätám, nakladanými hríbami a celá doska je jemne pokvapkaná Vino Cottom.
Prvý deň som sa snažil všetko zapamätať recepty i ľudí. Všetko sa v Bocce
robí čerstvé, čo ma osobne veľmi teší. Piatok prebehol bez problémov a s Adamovým
dozorom som všetko úspešne vyhadzoval a zvykal si na systém.
Vypadol som pred dvanástou a za 20 minút som bol doma.
Šéf mi nakázal šichtu i na sobotu a nedeľu,
tak som si povedal, že ma berie! Zavolal som do Kegu a najmä kvôli
vzdialenosti som svoju ponuku stiahol. Takže stále pracujem v Bocce a uvidím
ako sa vyvinie situácia v steakhouse. Víkend bol dosť pomalý, veľa ľudí
bolo asi mimo mesta a strávili vďakyvzdanie mimo, čo bolo super, nakoľko
som sa mohol poriadne všetko učiť. Oba dni sa ma ujal Walter, druhý sous chef a pekne
mi všetko vysvetľoval. Keďže bolo málo ľudí, v sobotu som končil o desiatej
a v nedeľu o pol dvanástej, tu som si robotu už našiel! Ku
vďakyvzdaniu nás Grant (šéfkuchár) potešil a urobil štedrú večeru pre
zamestnancov – upiekol moriaka, k tomu zemiaková kaša, šalát s mrkvou,
plnka a omáčka z výpeku + k tomu malé pivko na účet podniku, no
fantázia, ľudsky i chuťovo! Inak v Bocce máme každý deň jedno jedlo
podľa vlastného výberu zdarma. Bocce sa mi veľmi páči, je to podnik pre cca 85
ľudí, otvorený asi 4 mesiace s otvorenou kuchyňou a veľkou pecou na
pizzu (ktorá je vynikajúca). Počas víkendu som sa postupne zoznamoval s tímom
(James, Kegan, Mitch, Walter, Adam, Andy, Tyler...to sú moji kuchynskí
spolubojovníci, na pľaci máme Ashley, Katy, Laura, Martina, Stu, Clark a ďalšie
babeny si fakt nepamätám...). Takže s úsmevom hor sa do nového týždňa!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára