streda 28. októbra 2015

Spoznávame Kanadu: Roadtrip Alberta a Britska Kolumbia! 2

4. Clearwater (1 noc)
Druhá polovica výletu pokračovala v Britskej Kolumbii v mestečku Clearwater, ktoré býva označované ako vstupná brána do provičného parku Wells Gray s magickým jazerom a čistučkou vodou. Plán bol 2 noci a dni plné turistiky, kanoistiky, slnka. Proti tomu sa postavilo počasie a od príchodu neustále pršalo. Napriek tomu sme dali krátky hike a niekolko zastávok na vodopády. Dážd neprestal ani druhý den, park bol prázdny, zamestnanci parku nám oznámili, že upršané počasie bude pokračovat. Nad počasím nevyhráme a z takmer troch dní sa stala nevyužitá príležitost a premárnený čas a benzín. Namiesto čakania na zázrak a slnko sme zbalili kemp a nabrali smer juh. Po dlhej úvahe padlo rozhodnutie skrátit výlet a Vancouver sme vynechali úplne.







5. Kelowna (1 noc)
Do vinárskej oblasti Kanady na brehu jazera Okanagen Lake, mesta Kelowna sme dorazili neskoro popoludní a vzhladom na pokazený den a neskorý príchod nám neostávalo nič iné ako nájst kemp. Velmi milá pani v návštevníckom centre nám poradila čo, kde a kam. Našli sme blízky mestský kemp a zarazila nás rušnost mesta a po niekolkých dnoch i množstvo áut na cestách. Namiesto krčmy sme si urobili ohen a urgilovali klobásky a prekecali celý večer. Teplomer v Kelowne ukazoval príjemných 21 stupnov, na čo sme neboli zvyknutí, takže nám bolo skvele. Na druhý den sme mali velké plány, no opat ich skazilo počasie a dážd. V slnečnom meste číslo 1. a nám zas pršalo. Tu sme už boli na palicu a neverili, že to čo sa deje je vobec možné. Nevýhoda cestovanie koncom septembra. V Kelowne sme zamierili do miniparku, kde sme sledovali trenie sladkovodných lososov, prešli si centrum, vyšli na jediný vrch v okolí a zmokli pri snahe o prechádzku po promenáde pri jazere. V Kelowne malo pršat aj druhý den, potom 4 dni slnka, takže "fail". Morálne na dne sme sa rozhodli výlet ukončit.


Trenie lososov

Kelowna - kanadská Florida?

Niekto doma parkuje auto, niekto lod!


Revelstoke noc
Cesta do Calgary cez Revelstoke (lyžiarske centrum) mala trvat niečo cez 11 hodín, takže viac menej celú noc. Prehánky neprestávali, takže návrat sa konal v hustej hmle,  daždi a šoféroval som v mimoriadne zlých podmienkach po neznámej ceste. Riziko cesty a nervózni kamionáci za mnou nás vyprovokovali prečkat a prespat celú vec na malom parkovisku vedla cesty. Ráno o šiestej, ked sme sa zobudili nebolo po daždi ani chýru, tak sme pokračovali do Calgary. Nečakane sa na nás usmialo slniečko, čo sme využili v najbližšej destinácii a urobili prestávku v Lake Louise.

Dobré ráno Revelstoke


6. Lake Louise
Toto centrum Banff NP bolo plné už o deviatej ráno, ked sme tam dorazili. Množstvo varovaní ohladom pohybu medvedov a nebo bez mráčiku. Ideálne počasie na turistiku. Pán v turistickom centre nám poradil velmi dobrú túru, na ktorú sme sa s Miškou vybrali a na ktorej konci nás čakal fantastický pohlad na 6 ladovcov. Jedna z najkrajších trás v celej Kanade. Ironické, že po návrate sa nad celou oblastou zatiahli mračná a spustilo sa husté sneženie. My sme to však stihli a s úsmevom na tvári sme sa pobrali preč. Poslednou krátkou zastávkou bol Banff, kde sme kúpili zopár suvenírov. Ostávalo už iba Calgary, rozlúčka s autom, mestom, upratat byt a let domov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára